• MNE
  • ENG
21.Januar.2019
O nama

You are here

Home / Opšte informacije / O nama

2BS FORUM – PLATFORMA ZA  POLITIČKE, EKSPERTSKE I KONSTRUKTIVNE DISKUSIJE

Datum: 21-23. maj 2018. godine

Mjesto: Hotel Splendid - Conference & SPA Resort*****
Budva, Crna Gora 

2BS Forum (To be Secure Forum) je godišnji forum na visokom nivou koji se bavi pitanjima globalne, transatlantske i bezbjednosti u JIE. Osnovno obilježje Foruma je mnogobrojno učešće visokih zvaničnika, istaknutih akademika i eksperata iz oblasti bezbjednosne politike.

Ovaj događaj akcentuje kvalitetnu i otvorenu diskusiju i ne samo da doprinosi promovisanju novog načina razmišljanja, već podstiče promociju strateškog odlučivanja u naporima reformi država članica JIE i težnji da uspostave tješnje veze između ključnih zainteresovanih strana i partnera u cilju obezbjeđivanja sigurnijeg i prosperitetnijeg regiona, koji bi bio sposoban da u budućnosti odgovori globalnim izazovima bezbjednosti.

Panelisti na Forumu namaju standardne prezentacije. Naprotiv, svaki panel je vođen od strane iskusnog moderatora na dinamičan i interaktivan način kao što je npr. televizijska debata. Moderator ima zadatak da intervjuiše paneliste, a da u isto vrijeme omogući interakciju sa publikom.

Ciljna grupa Foruma su donosioci odluka, članovi parlamenta, predstavnici vlada, akademska zajednica, kao i druge ključne ličnosti iz oblasti vanjske politike i bezbjednosti. Veoma važna ciljna grupa Foruma je korporativni sektor, odnosno vlasnici i direktori kompanija.

Forum je izvanredna prilika za razmjenu mišljenja o savremenim bezbjednosnim pitanjima. Učesnici će dobiti priliku da upoznaju crnogorsku kulturu, uživaju u nacionalnoj kužini i upoznaju se sa najznačajnijim kulturno-istorijskim spomenicima Crne Gore.
 
Radni jezici 2BS Foruma su: engleski, crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski.

 

Otkrijte, dođite i uživajte u divljoj ljepoti na južnom Jadranu.